1 Haziran 2012 Cuma

Evde Güneş Kremi Yapımaya Ne Dersiniz?


Yazın, güneş’in zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Sizlere evde kolayca yapabileceğiniz güneş kremi tariflerini veriyorum.



-Kakao, fındık ve badem yağından birer tatlı kaşığı olacak şekilde biraz gliserinle karıştırıyoruz. Karışım yumuşak bir krem kıvamına gelene kadar gliserin eklemeye devam ediyoruz. Kremi, ağzı kapalı bir kapta ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. Hazırlamış olduğunuz kremi güneşe çıkmadan yarım saat önce vücudunuza uygulayabilirsiniz.

-Kakao yağı, fındık yağı, havuç yağı, gliserin yağı, badem yağı ve ozon yağını derin bir kap içine birer tatlı kaşığı koyuyoruz. Ozon yağının iki kaşık olmalıdır. Eğer yoğun bronzluk istiyorsanız havuç yağını da iki tatlı kaşığı kullanabilirsiniz. Tüm bu yağları kullanışlı bir sprey kutusuna koyarak kolayca kullanabilirsiniz.


-İki adet havucu rendeliyoruz. Havuçların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ve susam yağı döküyoruz. Kremimizin güzel kokması için de içine karanfil ekliyoruz. Daha sonra bu karışımı bir kavanoza ya da boş bir sprey kutusuna koyuyoruz.



Ahmet Maranki'den 40 faktörlü doğal güneş korumasının formülü

20 gram zeytinyağı, 10 gram havuç yağı, 10 gram kakao yağı, 10 gram susam yağı, 10 gram badem yağı, 10 gram ceviz yağı, 10 gram kayısı yağı, 10 gram keten tohumu yağı, 20 gram fındık yağını karıştırıyoruz ve güneşe çıkmadan 20 dakika önce temiz cilde uyguluyoruz. Eğer doğal güneş kreminizi yazın uygulayacaksanız iki saatte bir yenilemeniz yeterli.


Suna  Dumankaya tarifi olan Doğal güneş kremi ile evinizde ekstra bir ücret ödemeden güneş yanıklarına karşı önlem alabilirsiniz. İşte Doğal Güneş Kremi Tarifi;


  • 2 adet orta boy havuç rendelenip bir kavanoza koyulur.
  • Bunun üzerini geçecek seviyede susam yağı eklenir,
  • 1 adet çubuk tarçın , 1 tatlı kaşığı karanfil eklenip 15 gün güneşte bekletilir,
  • 15 gün sonrasında yağ süzülür
  • Güneş yanığı için koruyucu etkisi olmasını istiyorsanız 1 çay kaşığı pirinç nişastasını yağın içine ekleyip yağı kullanabilirsiniz.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...